stigma-stigmaflex-01-1.jpg
PRODAJNI PROGRAM

PE-HD cevi za kabelsko kanalizacijo STIGMAFLEX®

Cevi za zaščito telekomunikacijskih in elektroenergetskih kablov

Cevni sistemi STIGMAFLEX® TK in STIGMAFLEX® EL nudijo idealno rešitev za hitro rastoče probleme, ki jih predstavlja izredno širjenje potreb po komunikacijskih povezavah in elektroenergetskih vodih. Izkušnje zadnjih let kažejo, da bodo sedanja komunikacijska omrežja že v nekaj letih zastarela in da bodo zmogljivosti komunikacijskih vodov, položenih ob cestnih povezavah, v obdobju tridesetih let, kar predstavlja eksploatacijsko dobo cestišča, kar nekajkrat presežene. 

Ker je cena zaščitnih cevi majhna v primerjavi s celotnimi stroški polaganja kablov in ker je tudi dobro znano kaj pomeni izkop jarkov in ostala gradbena dela, predvsem v gosteje naseljenih območjih, je smiselno razmišljati o polaganju dodatnih praznih zaščitnih cevi že ob izgradnji cest ali začetnem izkopu. STIGMAFLEX® TK in STIGMAFLEX® EL cevi omogočajo kasnejšo enostavno in hitro vpeljavo kablov. Zaradi velike obodne togosti se le malo deformirajo, cevi pa lahko polagamo posamezno ali v serijah tudi v več plasteh. 

Cevi STIGMAFLEX® TK-K in STIGMAFLEX® EL-K s premeri od 110 mm do
200 mm proizvajamo v palicah standardne dolžine 6 m, s premeri od 40 mm do
200 mm, pa jih dobavljamo navite v kolute (standardne dolžine 50 m), kar
pomeni dodatno prednost, saj je poenostavljeno spreminjanje smeri in
izogibanje objektom, ki se pojavljajo na trasi cevovoda. Tako je omogočena
cenejša in pospešena vgradnja cevi ter enostavnejše spajanje cevi.

STIGMAFLEX® cevi uporabljamo pri gradnji cest, tunelov, železniških prog in drugih prometnih, stanovanjskih ali industrijskih objektov. Nudijo odlično zaščito pred mehanskimi in drugimi škodljivimi vplivi okolja in so primerne za najrazličnejše vrste kablov, kot so: 

  • telefonski kabli 
  • kabli za televizijsko kabelsko omrežje 
  • optični kabli 
  • visoko in nizkonapetostni elektroenergetski kabli 
  • kabli za cestno, železniško ter drugo prometno signalizacijo.